Ordföranden nygift!

På midsommardagen började ett nytt äventyr för våra fina ordförande Karlsson, men vi tar det från början. Midsommardagens morgon började med årets mest magiska cykeltur, helt ensam på Kungsholmen så brände jag E18 ut Roslagstull på cykel, stort. Tog mig ganska enkelt ut mot Sigtuna med bra kräm i benen. När jag kommer upp på cykeln och får lämna allt annat bakom mig kommer det många bra tankar. Cykel är bästa skiten för er som inte visste det.

Stannade snabbt med endast några kilometer kvar för lite skydd under ett Q-star tak och laddade med lite nötter. Plötsligt kom Coltings citat upp i huvudet "I Småland finns bara de här tråkiga billighetsmackarna som Q-star då smålänningarna antagligen är snåla jävlar som får stånd av att spara 12 öre litern" Som smålänning och på en q-star mack men ingen begynnande high chaparall i cykelbrallan så kanske man blivit botad? eller?

Väl på plats mötte Valpen upp och det blev 40km lagtempo och efterföljande brick där Valpen återigen var stark och autistisk, var tvungen att springa en extrasväng för att klockan skulle visa prick 10k, själv var krampen bra nära efter 9km. Sen var det dags för en mycket speciell händelse.

Ordföranden gifte sig! Vackert bröllop, bra middag och magiskt bra drag på kalaset. Tänkte passa på och lägga upp lite bilder och gratulera vår fina ordförande som nu klarat av både bröllop och renovering av lägenhet så nu börjar ursäkterna tas slut.

Det är så här vi är vana att se honom, ordförande Karlsson i högform.

Fina brudparet i bröllopsvals modell röjigare

Anna fick lämna funktionsvästen på rummet och kränga på sig klackisarna och locka håret, ovant men trevligt.

Utan att säga för mycket påminner den här bilden lite om tillfället när Puppy TS bildades, samma sinnetillstånd, samma hårda kärna.

Valpen visar lite moves som FC Z Tore brukar köra på kåren på KTH

En fantastiskt trevlig dag blev det till slut.

Samtliga bilder är så klart tagna av bästa bröllopsfotografen som anslöt efter heldagsgig på annan ort.

Inte en till - ordföranden fyller 30!

Ni har fattat konceptet nu antar jag. Det kommer en gratulationsfilm till den som fyller år, det är nu den sista 30-åringen. Man kan ju börja undra om det är en klubb för krisande 30-åringar, men det är det inte om det var någon som undrar. Men om Karlsson skaffar tatuering så är jag beredd att tänka om. Vår ordförande är helt unik och fantastisk, ni vet man är bra på olika saker, Valpen är bra på matte och käka carbs men Karlsson är den socialt mest begåvade människan på denna jord sen att hårdkörning inte alltid är hans grej är bara att köpa. Det finns ju andra saker att göra i en triklubb, administration tex. Men hur som helst så älskar alla Karlsson snubbar som tjejer, vi vill därför så klart gratulera på 30-årsdagen och det kommer att bli så stort att se dig köra i Sala.

Grattis! och kram

httpv://www.youtube.com/watch?v=wL78OE8_Dqk

Snygga Triathleter

Efter att ha surfat runt på Sveriges mest besökta triathlet sidor så insåg jag ganska snabbt att Puppy ts med god marginal har Sveriges snyggast triathleter, åtminstone Sveriges snyggaste ordförande utan konkurrens.Att kännas sig fin och välmående betraktar vi i Puppy som oerhört viktigt. Därav vår slogan, sveriges fetaste triathleter. Detta blev helt glasklart igår kväll efter att iakttagit en av våra yngre medlemmar efter 4st tacos (mjuka bröd), 2st mixtallrik (hårda bröd), 1,5 liter cola, 7hg lösviktsgodis samt ett glas whiskey. Han låg där på soffkanten med sin väl trimmade och solbrända mage och bara njöt av tillvaron.

Som ordförande i klubben så glädjs jag oerhört mycket av vår inställning till detta. Och med det, så vill jag säga till alla där ute att alla är välkomna till vår klubb oavsett utseende, kön, ung eller gammal. Det viktiga är att du känner dig fin, duktig, välmående, oavsett vad andra tycker! Så VALPEN, kör hårt! Livet är fullt av möjligheter.

//Ordförande

Reds anm: Antar att det är för att protokollet från årsmötet inte är färdigt ännu som vår snygga ordförande missat att vi tog beslut på att man måste ha för avsikt, och träna för, att köra minst en av de tävlingar som vi har inplanerade nästa år för att få bli medlem, alla får iofs vara med och träna. Kanske petigt men ändå.

Uttalande från Ordförandens stab

Vi fick ett brev icke namngiven sportagentur efter att föregående inlägg publicerats. Vi vill vara mycket tydliga med att vi verkligen gillar vår ordförande, sen passade vi också på att lägga in en bild dessutom./Redaktionen

"Till medlemmarna i Puppy TS samt övriga intresserade. Efter påhoppet eller frågan om att Ordförande har lagt skorna på hyllan så känner min klient att vi måste gör ett offentligt uttalande angående situation samt engagemanget kring klubben.

The President säger att han för ca 1 månad sedan gick in i en viktig viloperiod, men sedan 1,5 vecka tillbaks startat sin träning på hemlig ort. Han tycker även att truppen i övrigt utvecklas i rätt riktning och detta minst inte i utrustning. Inköp av cykel, modell dyr är numera de flesta i truppen införstådda med. Träningsskor känns som ett ut tjatat ämne. Genom säkra källor nämner Herr Ordförande att man införskaffat skor för varje enskilt träningspass och på så sätt ökar standarden och kvalitén på träningen. Man kan tro att man är på löplabbet när man besöker sina medlemmar säger ordförande och brister ut i skratt.

Ordförande Karlsson i hetaste löparoutfitten, hittar man den på Löplabbet tror ni?

Nämnvärt är även att Puppy TS members i samråd med styrelsen beslutat sig om att införa tester. Detta görs så tidigt som möjligt på morgonen, gärna innan 05.30 då man är i särklass mest motiverad att hoppa i en bassäng som känns som självaste Antarktis. För övrigt har truppen drabbats av lite sjukdomar och skador, men lägger ingen större vikt vid då läget känns som det är under kontroll. Givetvis är vi som alla andra oroliga för influensan säger Ordförande, som själv passade på att få sig ett stick i veckan.

För att återgå till ämnet, så lovar Presidenten att ansluta till den gemensamma träningen inom kort. Han önskar alla en trevlig helg samt ser fram emot kommande träningsblock!

//Agenten"

Klargörande

Vi får en hel del frågor till oss om medlemmarna så här kommer 3 klargörande; 1, JA, vi gillar excel, en del använder uttrycket barnsligt förtjust jag föredrar autistiskt förtjust, för det är på den nivån vi snackar om ni nu hade några tvivel.

2, Varför Johan kallas Valpen? Se nedan.

3, NEJ, ordföranden har inte slutat, han har bara ett kortare träningsuppehåll och har lovat dyka upp på samtliga löp pass framöver, ja eller åtminstone något.

Ps. Valpen (som för övrigt valde att inte delta vid försäsongens första pass i morse 06.30) kommer skriva om sin nya P2a Kicki ,som är provcyklad och flyttad till vinterförvaring, när tillfälle ges. Ds.

Trött, sliten och NÖJD!

Då var det genomfört och så var det måndag igen. Snacka om att helgen blev en upplevelse på många sätt. Bara att ladda inför Lidingöloppet tillsammans med mina Löparkollegor Chrille och Thomas från Schenker har varit riktigt kul. Laddningen började ett par dagar i förväg med funderingar på alla detaljer.. skulle jag raka benen för att minska vindfånget?  

På fredagen var det Pasta-Party på Lidingö när vi hämtade nummerlapparna och det var väl först då man insåg vilken enormt stor tävling LL är. Allt ifrån nummerlappsutlämningen till att klippa av tidtagningstaggen från skon var mycket proffsigt arrangerat måste jag säga.

Kan man annat än tycka om den här killen? Med medalj dessutom! Admin tog sig friheten att lägga in en bild från helgen.

Själva loppet gick mycket bra för mig trots en trög inledning. Första 5 km tog hela 33 min på grund av trängsel, andra 5 km gick på 25 min... Sen höll jag ett jämt tempo oh låg på 27 min per 5 km och kände mig oförskämt fräsch i kroppen fram till de sista 5 kilometrarna då helvetet började...

Den ökända aborrbacken tog ut sin rätt med ungefär 4,5 km kvar. Trots att jag klarat att springa backar med större lutning och som är väldigt långa och sega så var det här något alldeles extra och det berodde helt klart på att du hade 2,5 mil i benen innan du började på backen som aldrig kändes som den tog slut! Det är svårt att förklara men backen är som jag bedömmer den runt 400-500 meter lång och går uppför hela tiden, i höger filen vandrade tröttkörda löpare som endast hade ett mål i sikte, att nå toppen och att äntligen få springa utför. För första gången under loppet blev jag här tvungen att se mig besegrad och jag gick faktiskt en del av backen, men med en sprängande värk i höft, rygg och framsidalår så var GÅ alternativet kortvarigt för mig eftersom jag bara ville i mål och få det hela överstökat.

Jag ska erkänna att jag under loppets gång blev mer och mer nervös för den här backen, och när jag tillslut kom fram till den så blev jag lättad av att den var så tydligt skyltad så att man visste att det var den man verkligen sprang i.

Hur som helst så var det bara att köra och när det med 2 kilometer kvar till mål stod fullt med publik längs banan så vart jag supertaggad och gick bara på vilja fram till medaljen efter att ha paserat mållinjen på tiden 02:54:20! (Mer stats)

Jag är supernöjd med min insats, klarade båda mina mål... 1. att genomföra loppet & 2. att klara det under 3 timmar.

En av de första frågorna jag gick efter målgång av Micke Granath som tillsammans med sin flickvän Tove stöttat oss enormt under dagen var - Bangar du Stockholm Marathon i juni? Jag svarade inte...

Efter att ha firat bedriften på lördagnatten i sann Puppy TS anda så beordrade ordförande Karlsson min flytthjälp dagen efter och jag lovar att det var ingen lek att bära flyttkartonger nedför trapporna.

Jag ska tillägga att under alla mina år inom basketen (Notering: Jag började spela basket 1989) så har jag aldrig någonsin haft sådan träningsvärk som jag hade på söndag förmiddagen. Slutsatsen av det kan endast vara att antingen så är jag en latmask eller så är basket en mes-sport. Jag tror på nummer 1!!

Idag blev det rehab i simhallen men om några dagar börjar laddningen för tjurruset! Ett stort tack till Micke och Tove för er stöttning på lördagen, även till Mickan och Pelle som hejade fram mig längs stigarna. Micke och Toves snygga bilder kommer så fort jag lyckas hacka ut hur man laddar upp dom.

På återhörande!

Så var det ÄNTLIGEN dags!

Så var det äntligen dags... och när jag menar det så är det i två avseenden. 1. I morgon smäller det, Lidingöloppet 30 km och det ska bli en väldigt kul utmaning.

2. Det viktigaste, jag har äntligen fått tummen ur och bloggat mitt första inlägg efter order från högre ort (Läs: Herr Ordförande), så nu kan BlondinBella lägga ner ;) 

För min del så började uppladdningen för LL för lite mer än en månad sedan då jag bestämde mig för att anmäla mig, närmare bestämt den 22/8. Sedan dess så har jag upptäckt en hel del, dels att det tagit ett par mil att vänja kroppen, dels att det är en riktigt stor krets med människor som springer olika sorters lopp.

Min premiär i tävlingssammanhang (jag klassar mig själv som motionär) gjorde jag under Bellmanstaffetten då jag hoppade in i Handelsbankens Team Z och förstärkte dem då de var en person kort i sitt 5-manna mixlag. Ett 5 km lopp som gick helt ok.

Nu är det då dags igen och den här gången blir det både längre och tuffare men det känns kul att få komma ut i Lidingöskogen efter att ha kört hårt i Ursvik den senaste månaden.

Man får hoppas att vädret blir lika toppen imorgon lördag som det varit idag så man slipper se ut som jag räknar med att göra efter Tjurruset som jag ska springa den 17 oktober.

Nä, nu e det dags att göra pressveck på löpartaightsen och funktionströjan så fler än mina grannar får se mig i denna klädsel (som f.ö. blivit min favorit klädsel), något som hade varit otänkbart i min värld för 1,5 år sen!   

Supportansvarig på plats i morgon från Puppy TS är Micke som aggerar roddare, kameraman och coach.

Tack Henke för att du offrade tid från ditt romantiska fredagsmys för att ge mig en snabbkurs i bloggvärlden.

Tompa startnummer 81106 - I felt like running!

Tysken

Tysken, tysken, tysken. Alla som någon gång varit i Sälen eller Åre är säkert bekanta med uttrycket "tysken". Ni vet våra vänner söderifrån som kommer till backen med den fetaste utrustningen man kan tänka sig. Splitternya carvingskidor, schysst outfit och givetvis de coolaste skidglasögonen, men som, tyvärr, överhuvudtaget inte kan åka skidor. Vi i Puppy TS har vår egen tysk och han heter Henrik Roström. Det är inte riktigt sant för han kan faktiskt åka skidor. Tysk är han för att han sett till sin kapacitet som triathlet har alldeles för vass utrustning. Och den förbättrade han ytterligare idag genom att införskaffa en Cervélo P2 hos Lewasport i Motala. Och ja, det är med ett visst mått av avundsjuka som jag skriver det här inlägget.

Dock gillar jag Henkes inställning, och när jag nu förhoppningsvis snart tar steget från fattig student till inte lika fattig doktorand kommer jag givetvis anamma hans motto. "Om man inte är bra, kan man i alla fall försöka se bra ut." Och faktum är att vår käre ordförande Karlsson lever enligt ungefär samma devis. Det spelar liksom ingen roll vad vi hittar på. Om det är beachvolley på schemat så kan man lita på att Pelle ser ut som världens bästa beachspelare, solbränd med korta surfshorts och solglajjor i neoprenstrap.

På söndag blir det riktig premiär på den nya Cervélon och det är möjligt att jag får ta tillbaka det här inlägget om Henke cyklar åttor runt mig och Perra på våra komfortracers. Men till dess är han Puppy TS favorittysk, tätt följd av Mr Döhrlich.

//Valpen

Ö till Ö anno 2010

Så här när säsongen är inne i sin vilofas, trots det så slipar vi lite extra på löpningen, så jobbar vi också relativt mycket med att sätta upp mål för 2010. För förutom Norseman som naturligtvis är huvudmålet, ett gäng tidsmål och olika tävlingar uppsatta av Henke och Johan så har vi lite andra aktiviteter på gång. Den största är vårt nya klubbmål som är att försöka få med två lag till nästa års Ö till Ö.

Det som också är viktigt i sammanhanget är att ordförande Karlsson (bild nedan) har detta som nästa års huvudmål och är fast besluten att köra. Det som är lite extra härligt är att han inte riktigt vet vad han ger sig in på. Övriga deltagare som inte heller riktigt vet vad de ger sig in på är Henrik, Johan och Perra. Jag kommer hålla hårt i "jägarperra" när det börjar dra ihop sig i skärgården, det vill jag lova.

Har samlat lite länkar med berättelse om Ö till Ö nedan, kärleksfull läsning när hösten börjar krypa närmre.

Håkan Larsson - Som ska under 10h på Kalmar 2010 Micke Selvin - Ses vi i Kilsbergen 2010? Tommy Sarenbrant - 20 plats i år och rolig läsning Team Gourmet Food Sportmössa Olsson - Ytterligare en Växjögalning Mr Colting - Winner 2010 med Martin Flinta