Mooloolaba OTU Oceania Cup

Det blev en stabil sjätteplats i Mooloolaba OTU Oceania Cup i helgen. Är riktigt nöjd över loppet. Ett tecken på att träningen går åt rätt håll och att det här kan bli riktigt bra till sommaren. Loppet i helgen var också en liten koll på hur min simningen har utvecklas under vintern, då det var en olympiskdistans. Jag vet att jag har utvecklas i bassängen och gjort framsteg där men som alla vet är det på tävling det gäller och där det ska sitta.
Tre veckor sedan simma jag ett OW-pass med Lisa och Micke i havet. För första gången kunde jag haka på deras fötter under hela passet! I och för sig, trodde jag att jag hade en fantastisk bra dag och Lisa och Micke en liten sämre. Mycket möjligt att det var så men det gav mig lite självförtroende.

Det var även beach-start i Mooloolaba och vad jag tog lärdom från Takapuna var att ta för mig mera vid starten och försöka vara bland dom första i vattnet. Jag lyckades väldigt bra med det och fick en bra position direkt. Jag hade kontroll, en grym känsla att titta upp och se att man ligger topp fem i klungan och känslan var lätt.

På grund av strömmar hade de gjort om simbanan lite, vilket betydde att vi fick en längre löpning till växlingsområdet, cirka en kilometer på stranden + 300-500m till växlingsområdet. Kanske den längsta löpningen till växlingen någonsin, tog för oss tjejer cirka fem minuter att springa dit! Phu!
Gjorde en bra växling och var andra tjej ut i vår grupp.

Helt plötsligt var jag i en helt annan position än vad jag är van vid att vara.. Jag brukar alltid komma upp ur vattnet och få jaga som ett djur för att komma i kapp tjejerna framför. Nu låg jag helt plötsligt i första klungan på nio tjejer. Kul! Alla vi tjejer gjorde ett bra samarbete och växeldrog hela 40 kilometrarna. Cykelbanan var väldigt enkel, 20 kilometer in och 20 kilometer tillbaka, så vara väldigt nöjd att få ligga där och slippa cykla banan helt själv.

Foto: Sebastian Norberg

Foto: Sebastian Norberg

När vi närma oss hem igen och till T2 gjorde jag en riktigt dum grej. Hamna på nått sätt längst bak i ledet att jag omöjligt kunde cykla om tjejerna när vi var cirka en kilometer ifrån T2 då det var ganska smalt den biten. Jag kom alltså sist in i växlingsområdet och jag misstänkte att dessa tjejer får eller kan man inte missa 10,20,30 sekunder på för då har tåget gått. Det hjälpte inte direkt att jag inte fick på mig skon och svor högt. Fan!
Hade redan tappat cirka 30 sekunder på täten, typiskt! Hade varit kul att få gå ut med fronten och se hur länge man kunnat haka på. Vet att min löpningen är bättre än resultatet, överskatta värmen ganska mycket då det var uppåt 29 grader. Men in på halva löpningen insåg jag att jag inte alls uppfatta värmen så mycket som jag trodde. Det var känslan av att, ”fan det känns för lätt” ”Sluta mesa och öka farten”! Dock redan försent. Är inte orolig för löpningen heller, känslan var enkel, lätt och stabil. Med lite mer tävlingsspecifik träningen så sitter löpningen också.

Himla roligt att Micke gjorde ett riktigt bra lopp och kom in på en fin 18onde plats J
Bra dag i Mooloolaba helt enkelt!

Efter loppet turista Nick Rennie, Emil och jag lite och kollade på känguru. Bra dag helt enkelt!

Efter loppet turista Nick Rennie, Emil och jag lite och kollade på känguru. Bra dag helt enkelt!

Nu är vi tillbaka i Cambridge, fyra veckor kvar. Sjukt var tiden går fort men de ska bli lite roligt att komma hem också. Kommer bli en hel del träning nu framöver då nästa tävlingen inte är först slutet av maj.