ITU Takapuna supersprint

DSQ.. känns som det har varit lite stolpe ut de två senaste loppen. Jag blev helt förtvivlad när jag såg resultatlistan, fatta inte vad jag gjort för fel.
Hade tydligen fått en penalty som jag missa, klantigt!
Till mitt försvar sprang man förbi penaltyn en gång under löpningen. En chans att se den.
Det är så klart ingen ursäkt eftersom det är något jag borde ha koll på, alltid! Men jag var 110% säker att jag inte gjort något fel, verkligen 110% säker.

Det jag gjorde fel var att jag hoppade av cykeln försent till T2.. Vilket jag är säker på att jag inte gjorde.
Ord mot ord och domaren har väl alltid rätt?
Något jag lärde mig var att man måste ha satt ner foten innan hjulet går över linjen. Mycket möjligt att jag hoppade av precis innan sträcket men hjulet var över innan foten var i marken. Mycket adrenalin och allt gick väldigt fort.  Typiskt. 

Trots det är jag nöjd med Takapuna även om jag fick till en riktigt dålig och orutinerad simning. Kroppen svara precis som jag vill och det var skönt. Auckland däremot var tuff och anledningen kan vara att mina järnvärden inte var som de skulle.
Får heller inte glömma att jag fortfarande ligger i grundträning och ska försöka hålla många timmar för att bygga en stark grund till sommaren. Takapuna skulle vara en träningstävling. Men det är ju självklart att man vill alltid göra sitt bästa och vara så bra som möjligt. Det förnekar jag inte.

 Sak samma.. Vad var det som hände i Takapuna?!

Det var beach start. Jag var rankad 23a med 26 stycken startande, alltså var jag bland dom sista att ta plats på den blåa mattan de lagt ut på stranden. Det var trångt och när det var min tur hittade jag ingen riktigt plats. Av någon konstig anledning tyckte jag att i mitten var en bra plast och tryckte in mig mellan två tjejer. Kom inte riktigt fram med överkroppen utan det var snarare min fot som jag tryck mellan som gjorde ”min” plats.
När startskottet gick tryckte tjejerna ut mig att jag omöjligt kunde springa på. Den ena tjejen ramlar dessutom ganska tidigt att jag gjorde det också och landa på henne.. K a t a s t r o f!
Sen var det slagsmål i 250m och aldrig fått så mycket slag i hela mitt liv.

Simningen var endas 300m och man har inte tid att göra misstag, framför allt inte för en sådan som mig då simningen är min svagaste gren. Dock har jag gjort stora framsteg här och simmat bra OW-pass med Tri-NZ. Sjukt irriterande då de fanns tjejer som låg före mig igår som jag vet att jag simmar bättre. Men mer rutin, så är jag där.

Positiva var att jag inte var dödstrött när jag kom upp och det resultera i pigga ben på cykel och löp!

På cyklingen var det bara att jaga och jag tog in och hängde av tjejer. Det var tre tjejer i täten, Sophie, Lisa och Clark och sen en  stora klungan med 13 tjejer framför. Det var svårt att jaga ikapp men jag tog in! Varvet var 1.6km och sex varv = 9.6 km. Kort, jag vet, men skitroligt. Hade grymt bra ben och cyklad jämnt med täten trots att jag cyklade själv hela vägen. Det var på sista varvet jag tog det lite lugnare för att klara av att springa någorlunda bra.

Löpningen kändes bra, stark och jämn. Inte super men okej. Tror jag sprang på 9.45/47 min. Tog in på tre tjejer och sprang in på en 13onde plats och ca 1.15min bakom vinnaren.

Kul att det gick bra för Lisa som tog andra platsen! Härligt :) om hon fortsätter i den riktningen så är hon snart nummer ett på pallen. Ludde gjorde också en stark insats och fick sin första ITU-poäng med 3.995% bakom ;) snyggt!

Nä, nu är det bara att köra på och blicka framåt. Nästa lopp blir Mooloolaba och där ska jag varken DNF eller bli DQS! Heja mig!

Bästa hejar klacken bakom, Micke, Tom och Emil :)

Bästa hejar klacken bakom, Micke, Tom och Emil :)