Lite resultat

löparglädje Puppy TS <3 

löparglädje Puppy TS <3 

Två veckor i Motala har inneburit
Cirka 52 timmars träning
67 km simning
2 löptävlingar
2 pers

Förutsättningar att kunna träna bra och återhämta mig har varit optimala här i Motala.
Trots den mängden träning har jag lyckats pressa ut lite bra tider.

Vårruset 5 km 

Vårruset 5 km 

Som jag har sagt tidigare har jag inte kört så mycket fart när det gäller löpningen.. Närmare bestämt fem stycken fartpass sedan december. 
Så hur löpformen var hade jag absolut ingen aning om. Bästa sättet att ta reda på det är så klart att tävla.

Vårruset i Norrköping 15 maj
Pers med 10 sekunder och kom på en tredjeplats med tiden 17:50 minuter!
Känslan var fantastisk, lätt, stark att jag sista två km tänkte "nä, nu måste jag öka, så här lätt ska det inte kännas".

Blodomloppet i Linköping 22 maj
Vinst med tiden 37:10 minuter och pers med 50 sekunder!
Träningen hade rullar på som vanligt efter Vårruset och benen var kanske inte lika pigga som veckan innan. Att det blev typ värmerekord (uppåt 30 grader) gjorde väl saken inte så mycket bättre. Jag hade hoppats under 37 minuter men banan var tuffare än jag trodde och värmen gjorde väl sitt. Men jag är så klart jättenöjd med tiden!

Blodomloppet 10km 

Blodomloppet 10km 

Jag tvivla ibland på upplägget när jag var på Nya Zeeland, ingen fart utan bara väldigt mycket distans. Ibland var det "hilly", ibland "Very Hilly", eller "flat" eller "easy" och så vidare. Hade ingen aning om hur formen var, vilket jag annars har haft väldigt bra koll på tidigare då jag gjorde tester då och då (Vilket jag kan tycka är bra att man gör emellanåt för att veta hur formen är).
Men något jag har lärt mig är att det kanske inte alltid är de hårdaste passen som ger utvinning.. Kontinuerligt, regelbundenhet och struktur är det som är nyckeln.. Och framför allt mycket mängd för att bygga en stark grund så att kroppen klarar av den hårda belastningen då tävlingssäsongen sätter igång och man lägger in fart och hårdare pass. Det verkar ju ha gett resultat, i alla fall för mig :)