Kort uppdatering

Nya Zone 3 dräkten, Victory! Grymt bra, kolla http://zone3.se/ 

Nya Zone 3 dräkten, Victory! Grymt bra, kolla http://zone3.se/ 

Det ett tag sedan jag skrev här, tror närmare bestämt i slutet av mars. Det har hänt en hel del sedan sist och tänker inte skriva någon lång utläggning på vad jag har gjort. För då kommer ni somna.
Men lite kort på vad som har hänt och kommer hända i mitt liv nu framöver. 

Efter beskedet om lågt järn fick jag tabletter och en spruta i rumpan, detta ledde till att jag fick en stark reaktion av för mycket järn i kroppen (min egen slutsats) eftersom jag fick väldigt hög feber och en jobbig mage. Fyra dagars säng liggandes och säkert över en vecka där jag upplevde otrolig svaghet i kroppen och i musklerna. Sista två veckorna på Nya Zeeland var rent ut sagt bajs. Har aldrig känt mig så svag tidigare.
Det jag lärde mig i alla fall är att järnbrist är vanligare än man tror och framför allt inom triathlon. Nästan alla vi prata med på Nya Zeeland kollar upp sina värden flera gånger per år och tar minst en spruta eller käkar tabletter varje år.  

Väl hemma hann jag knappt packa upp väskan innan nästa resa var dags. Hemma i Sverige i fyra dagar sedan tog jag flyget ner till Fuerteventura, Playitas, för ytligare några veckors träningsläger. Men den här gången med landslaget (eller snarare utvecklingslaget). Två bra veckor där intensiteten på passen ökade, dessutom med roligt och bra gäng! Vist kändes det att jag hade haft lågt järn, varit sjuk, rest 45 timmar och 12 timmars tidsskillnad på mindre än två och en halv vecka. Men jag tyckte ända att jag fick till en del bra pass och att kroppen svara som den ska. 

Nu sitter jag hemma i Åtvidaberg där jag kommer stanna i några dagar tills jag åker vidare till Motala, där kommer jag spendera den mesta tiden i sommar. 
Varför Motala undrar säkert många och det har sina förklaringar. Jag gillar Stockholm, verkligen, men all transport och stress man utsätts för i Stockholm är inte alltid så optimalt om man håller på med den sporten som jag gör. Det tar tid och återhämtningen är A&O om man ska orka ligga på den mängd och intensitet som jag önskar.
Motala är en liten stad, nära till allting, ingen transport med cykling, utomhusfemtia, grym öppetvatten simning (Vättern) och dessutom en bra och fin 400 meters bana = perfekt.  
Dessutom har jag bytt tränare till Joachim Willén som också bor i Motala och så har jag nära hem till Åtvidaberg.  

Det var nog allt.
Tjing
 

bra dagar på Playitas

bra dagar på Playitas

hahaha en bild säger med än tusen ord ;)

hahaha en bild säger med än tusen ord ;)

All kärlek till denna klubb och alla som är med! VI är guld! 

All kärlek till denna klubb och alla som är med! VI är guld!