Tävlingsdags

På onsdag åker vi till Mooloolaba som ligger i Australien för att tävla. Idag är det exakt en vecka kvar tills jag står på starlinjen, i alla fall för mig. Grabbarna kör redan på lördag.

Mycket tankar som snurrar runt i huvudet, speciellt när det är första tävling för i år, en olympisk distans och ett ITU-race! Det gör det inte lättare att veta att startfältet är rätt starkt. Trots att jag inte tävlar i världscupen, som killarna gör, utan i stället ocean cup så kommer det bli tufft. Tror bästa tjej var rankad 53:a i världen!

Kommer vara som att få en fet käftsmäll, ett riktigt uppvaknade.
Det positiva är att jag gillar sådant, det får en ner på jorden och skärpa till sig, bli ödmjuk.  Ungefär som första året jag tävla i triathlon och trodde trots utan träning och erfarenhet skulle vinna hela skiten i SM i Arvika 2012, så klart gjorde jag inte det. Kunde inte ens växla och hade 1 minut 40 sekunder i växlingsområdet när alla andra hade 30 sek. Pinsamt!

Det kan gå hur bra som helst, det kan också gå rent åt helvete eller så kan det gå helt okej.
Positiva är att träningen rullar på bra och har aldrig varit i så bra form som jag är idag, dessutom skadefri. 
Vet att folk älskar att läsa tider m.m och jag bjuder på lite så ni får en inblick i vad jag är i för form.
Simma en 1500 m på tid och la den på 21,39 minuter i långbana. Igår simma jag ett pass med Micke och Keegan och för första gången simma vi ihop och hade samma starttider, i alla fall till en början innan de sänkte. Blev 10x100 m ss starttid: 1.30 minuter i långbana. La alla under 1.25 minuter.
Vi gör inte många fartpass i veckan i löpningen men de få vi gör så svarar benen som jag vill. Sprang fyra kilometer tröskel på 15 minuter, veckan innan sprang jag 20 minuter i samma fart. Även om farten inte skrämmer så mycket så är ansträngningen under passet ganska behaglig. Vi får inte maxa ut oss för Chris.  

Vi får se hur det går, men jag går in med den inställningen som jag fått från mina snabbfotade vänner i Kenya ”alla kan vinna”.

Hej så länge! 

amanda_ibike_zone3.jpg