Cykeltävling och krasch

Några 100 m från där vi bor :) 

Några 100 m från där vi bor :) 

Det börjar bli galet varmt om dagarna nu. Februari ska tydligen vara den varmaste månaden och det går inte att ta miste på.
Har i stort sett väggat på nästan alla pass pga vätskebrist.
Och att ha ett riktigt trött huvud på cyklingen är inget att rekommendera.
Det ledde till min första krasch. Hade ca 25 minuter kvar på passet, motvind och nära väggen. Låg bakom Mickes hjul då han helt plötsligt bromsar, jag hinner så klart inte reagera och kör rakt in i honom och flyger sedan i backen. En bil körde ut från vägen väldigt fort och nära oss som gjorde att Micke var tvungen att bromsa.
Det ledde till några förstörda ekrar, ett skevt hjul, lite skrapsår och ett väldigt ömt knä.
Men jag lever. Micke bjöd på lyxpizza och glass så nu känns det lite bättre.

Cyklingen rullar annars på riktigt fint här. Som jag har sagt tidigare kommer många av Nya Zeelands bästa cyklister härifrån eller så har de flyttat hit. Vilket jag kan förstå, det är verkligen ett cykelparadis här.

Te Awamutu cykelklubb, ligger ca 25 km från Cambridge, anordnar varje tisdag en cykeltävling på 26 km.
Perfekt träning för att ligga i klunga vilket man annars är väldigt dålig på att träna.
Dessutom sjukt jäkla jobbigt då man maxar i 26 km.
Chris kom ner för att haka på tävlingen. Micke missade tyvärr loppet pga att hans växelöra lossnade på långpasset i söndags. Skaplig otur, men cykelaffären, evolution, kunde snabbt fixa den tills på onsdag.
Men det innebar att det bara blev jag, Chris, Tom och ca 70 andra cyklister som cyklade iväg till Te Awamutu Championship.

För 5 NZdollar får du en nummerlapp och en startgrupp beroende på hur bra du är. A gruppen är snabbast och D den långsammaste.

Jag och Tom valde grupp B som också var störst. Chris sågade mitt val ganska hårt och påstod att de skulle bli alldeles för tufft för mig. Envis som jag var ställde jag mig på startlinjen med grupp B.
Glad att jag gjorde det för det gick väldigt bra. Försökte ligga hela tiden topp tre och som sämst fem. Klart man kunde ligga längre bak och spurta på slutet men de är träning och lika bra att våga ta ut sig. Tom var riktigt stark och var uppe och drog många gånger. Det hela tog 38 minuter, vilket är ett snitt på 39 km/h.
Sjukt roligt :)
Tydligen hade grupp A satt nytt banrekord, 34,30 min!

I måndags fick jag för mig att simma 1500m på tid. Har aldrig simmat 1500m på tid tidigare så hade ingen aning om hur det skulle gå. Har endast ett rekord tidigare på 400m som jag gjorde för ett år sedan på 5.44 min kortbana.
Idag lyckades jag pressa fram 21.39 min i långbana! :) rätt nöjd över det då det bara är två år sedan jag hoppade i bassängen för att simträna.

IMG_2227.JPG
Har jag sagt att vi har en Gul Ferrari i garaget, Onödigt trångt bara ;) 

Har jag sagt att vi har en Gul Ferrari i garaget, Onödigt trångt bara ;)